OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. július 17., péntek 15:27

A Magyarországi Jehova Tanúi Egyház közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 17., péntek (OS) - "Mindig örüljetek!" Idén nyáron is megrendezésre kerül mintegy 240 országban Jehova Tanúi kongresszusa, melynek idei témája: "Mindig örüljetek!"

    Egy olyan világban, ahol sokak számára a tartós öröm nehezen elérhetőnek, vagy akár lehetetlennek tűnik, Tanúk milliói a meghívott vendégeikkel együtt részt vesznek egy egész világra kiterjedő kongresszuson. Jehova Tanúi a kongresszusaik megtartásának történelme során most először szervezték meg előre felvett videókonferenciaként ezt a rendkívül várt éves eseményt. A gyülekezetek, családok és más meghívottak 2020. július és augusztus folyamán tekinthetik meg a programokat. Ezek a kongresszusok általában stadionokban, arénákban vagy konferenciatermekben kerülnek megrendezésre szerte a világon. Budapesten a kongresszus-sorozat 2020. július 3. és augusztus 16. között került volna megrendezésre a csepeli kongresszusi teremben, ahová több mint 10 000 vendéget vártak. Azonban a COVID–19-világjárvány miatt ezek a rendezvények még március folyamán törlésre kerültek. "Imádatunk az Istenünk és az egymás iránti kölcsönös szeretet köré összpontosul, függetlenül attól, hogy hol vagyunk fizikailag" – mondja Samu Attila, Jehova Tanúi szóvivője. "Az idei kongresszusi program a nemzetközi családunk egységére fektet hangsúlyt, valamint arra, hogy a stressz és a kétségbeesés ellenére is lehetséges örömteli életet élni." A Tanúk ezen történelmi döntését két bibliai alapelv határozta meg: az élet szentségének tiszteletben tartása és az embertársi szeretet.
    
     Kiadó: Magyarországi Jehova Tanúi Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.