2024. április 25. csütörtök

2020. július 20., hétfő 10:00

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. július 20., hétfő (OS) - Az MTSZ logójában szereplő őshonos virág adta a chatbot nevét, mostantól Pilisi Lenke válaszol a természetjárók kérdéseire kilenc médiafelületen.

Az MTSZ logójában szereplő fokozottan védett növényfajról, a pilisi lenről ((Linum dolomiticum) kapta a nevét az a csevegőrobot, amelyet a Szövetség ügyfélszolgálata tehermentesítésére állított szolgálatba.
A 21. századi felhasználó élményt növelő beszélgetőrobot (program) az MTSz-hez köthető 7 témában, 145 kérdéscsoportban informál csevegve és összesen több mint 800 különböző kérdésre válaszol. Ezen felül 100 fölötti különböző informális interakcióra is képes. A legtöbb beépített kérdés-válasz panelt a Természetjáró.hu honlap és applikáció kapcsán tanították be a fejlesztők, de Lenke válaszolni tud a Kéktúrával, a Turista Magazinnal, a Gerecse 50 teljesítménytúrával, a Turistashoppal és a Szövetséggel kapcsolatos kérdésekre is.
Lenke a túrázók között megszokott módon tegeződve, magyarul kommunikál és igen tanulékony csevegőrobot, az ismeretlen kérdéseket megjegyzi, összegyűjti és válaszlehetőségeket generál rá, amelyeket természetesen már hagyományosan, emberi erőforrást biztosítva hagy jóvá az MTSz. A weboldalakon csevegőablakban és az ezekhez tartozó Facebook vagy a Messenger alkalmazásban is megjelenő Lenke minden szokásos böngészőben és operációs rendszeren felel kérdéseinkre.
A többgenerációs természetjárókat kiszolgáló MTSz saját közösségi-, és médiafelületein jellemzően 25-55 év közötti túrázni vágyókat ér el,  ezzel a fejlesztéssel nyit a fiatalabb, a késői Y vagy akár az alfa-generációk felé, és igyekszik e nagyon fiatal szegmens felhasználói igényeit is kielégíteni.

Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.