OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 20., hétfő 12:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 20., hétfő (OS) - A Fidesz a pálinkáért szabadságharcot indított Brüsszel ellen, de a postások bére ügyében csendben lapít

        Ha Schamschula György a havi 5 milliós fizetésért csak annyit tud mondani a tisztességes bérekért tüntető postásoknak, hogy Brüsszel miatt nem kaphatnak fizetésemelést, akkor ideje lenne távoznia. A dolgozók ugyanis joggal várják el a Posta vezérigazgatójától, hogy mindent megtegyen azért, hogy ne megalázóan alacsony fizetésért kelljen dolgozniuk. Azonban úgy tűnik, hogy Schamschula az évi 60 milliós biztos jövedelmének a tudatában csak hátradől a székében és másra próbálja hárítani az alkalmatlanságát.
     Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy hol van ilyenkor az Orbán-kormány harciassága? Az adómentes pálinkafőzésért a miniszterelnök képes volt "szabadságharcot" hirdetni Brüsszel ellen, most azonban a postai dolgozók nem érnek neki legalább ennyit?
     Schamschula György vagy távozzon, vagy kezdjen el végre megdolgozni a többmilliós álomfizetésért és dolgozza ki, hogyan lehet a postások bérét megemelni! A Fidesz pedig tekintse legalább olyan fontosnak egy állami cég dolgozóinak a megélhetését, mint a pálinkafőzést, és tegyen meg mindent azért, hogy a hóban, fagyban, esőben, kánikulában is kemény dolgozók tisztességes fizetés kapjanak!
       Az MSZP baloldali pártként a magyar munkavállalók szövetségese, kiállunk a magyar postások mellett és támogatjuk az érdekvédelmi harcukat a Parlament falain belül és azon kívül is.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.