OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 3. hétfő
Ismertető


2020. július 23., csütörtök 17:24

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 23., csütörtök (OS) - Közlemény - A Kelet-mediterrán útvonal menti illegális migráció elleni hatékony küzdelemről szóló miniszteri konferencia

    Ausztria szervezésében, 2020. július 22-23-án Bécsben rendezték meg a kelet-mediterrán útvonal menti illegális migráció elleni hatékony küzdelemről szóló miniszteri konferenciát. A találkozón az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Németország, a Salzburg Fórum tagállamai, Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia, valamint Dánia, Görögország, schengeni társult országként Svájc, a nyugat-balkáni országok, az Európai Bizottság, az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal, a Frontex és a Migrációs Politikát Fejlesztő Nemzetközi Központ vett részt. A magyar delegációt dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter vezette.
A miniszteri konferencia célja egy közös helyzetértékelés a jelenlegi migrációs fejleményekről. A találkozón a belügyminiszterek megvitatták a határigazgatás, a határvédelem, az embercsempészet elleni küzdelem, a visszatérés és a menekültügy területén folytatott műveleti együttműködés megerősítésének lehetőségeit.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.