OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 23., csütörtök 17:25

A Belügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 23., csütörtök (OS) - A Kelet-mediterrán útvonal menti illegális migráció elleni hatékony küzdelemről szóló miniszteri konferencia

    Magyarország jelenleg is jelentős humán erőforrással és technikai eszközök biztosításával járul hozzá a nyugat-balkáni országok, különösen Szerbia és Észak-Macedónia határőrizeti tevékenységéhez, illetve aktív szerepet vállal az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) által szervezett közös műveletekben. A magyar belügyminiszter tájékoztatta a konferencia tagjait, hogy Magyarország továbbra is kész segítséget nyújtani az Európa külső határait védő országok illegális migráció visszaszorítását célzó tevékenységeihez.
A rendezvényen a magyar belügyminiszter felhívta az Európai Bizottság jelenlévő alelnökét, Margaritis Schinas urat, hogy a harmadik országokkal folytatott adatcsere hatékonyságának növelése, így az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni eredményesebb fellépés érdekében szüntesse meg a szerződő uniós országok elleni kötelezettségszegési eljárást, melyet a Délkelet-európai Rendőri Együttműködés (PCC) keretében a nyugat-balkáni országokkal való adatcserét támogató megállapodás miatt indított.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.