OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. július 24., péntek 10:22

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Miért engedi el a minisztérium a szakképzésben dolgozók kezét!

        Az új szakképzési törvény bevezetésével sikerült újabb bizonytalansági faktorokat tenni a rendszerbe: a Fidesz elvette a közalkalmazotti státuszt az ágazatban tanítóktól, az azzal járó kedvezményekből pedig ki tudja, mennyi maradhat meg?
     A strukturálisan átszervezett rendszerben dolgozók nem kapnak szinte semmilyen kapaszkodót Orbánéktól, ugyanis nekik most sokkal fontosabb, hogy egy független újsággal vívjanak teljesen fölösleges csörtét, mint az, hogy segítsenek a tanároknak a tanévkezdésben.
     A Jobbik magyar néppártként következetesen kiáll a tanárok, pedagógusok, oktatók és kutatók mellett, főleg akkor, amikor az Orbán-kormány egyre értelmiségellenesebb kurzust tart, és valódi kormányzás helyett a társadalmi árkok mélyítésében szerez magának el nem évülő "érdemeket". Felháborítónak tartjuk, hogy a mai napig nem jelent meg hivatalos helyen az új intézménytípus, a technikum számára előírt kerettanterv, amely a tartalmi szabályozókat adná meg a szeptemberi tanévkezdés számára.
     Az ágazat iránt felelősen gondolkodó politikusként felszólítom Palkovics Lászlót, hogy tegyen rendet a tárcáján belül, és az energiákat ne a fölösleges sajtópurparlékra, hanem az érdemi munkára fordítsák, valamint azonnal tegyék nyilvánossá a technikumi kerettanterveket!
     A legfontosabb pedig az, hogy ne engedjék el a szakképzésben dolgozók kezét, hanem minden segítséget adjanak meg nekik: a jövőnk múlik rajtuk!

Csányi Tamás

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.