2024. április 25. csütörtök

2020. július 24., péntek 10:22

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Miért engedi el a minisztérium a szakképzésben dolgozók kezét!

Az új szakképzési törvény bevezetésével sikerült újabb bizonytalansági faktorokat tenni a rendszerbe: a Fidesz elvette a közalkalmazotti státuszt az ágazatban tanítóktól, az azzal járó kedvezményekből pedig ki tudja, mennyi maradhat meg?
     A strukturálisan átszervezett rendszerben dolgozók nem kapnak szinte semmilyen kapaszkodót Orbánéktól, ugyanis nekik most sokkal fontosabb, hogy egy független újsággal vívjanak teljesen fölösleges csörtét, mint az, hogy segítsenek a tanároknak a tanévkezdésben.
     A Jobbik magyar néppártként következetesen kiáll a tanárok, pedagógusok, oktatók és kutatók mellett, főleg akkor, amikor az Orbán-kormány egyre értelmiségellenesebb kurzust tart, és valódi kormányzás helyett a társadalmi árkok mélyítésében szerez magának el nem évülő "érdemeket". Felháborítónak tartjuk, hogy a mai napig nem jelent meg hivatalos helyen az új intézménytípus, a technikum számára előírt kerettanterv, amely a tartalmi szabályozókat adná meg a szeptemberi tanévkezdés számára.
     Az ágazat iránt felelősen gondolkodó politikusként felszólítom Palkovics Lászlót, hogy tegyen rendet a tárcáján belül, és az energiákat ne a fölösleges sajtópurparlékra, hanem az érdemi munkára fordítsák, valamint azonnal tegyék nyilvánossá a technikumi kerettanterveket!
     A legfontosabb pedig az, hogy ne engedjék el a szakképzésben dolgozók kezét, hanem minden segítséget adjanak meg nekik: a jövőnk múlik rajtuk!

Csányi Tamás

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom