OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 3. csütörtök
Ismertető


2020. július 24., péntek 12:42

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - A veszélyhelyzet során teendő intézkedések keretében gazdálkodó szervezet működésének a magyar állam felügyelete alá vonásáról szóló kormányrendelet a KARTONPACK Dobozipari Nyrt.-t 2020. április 17-én a magyar állam felügyelete alá vonta. A magyar állam nevében az állami felügyeletből eredő feladatokat a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos látta el.

        Az állami felügyeletet gyakorló áttekintette a társaság vagyoni helyzetét, működését és megtette azokat az intézkedéseket, amely az állami felügyelet hatékony ellátásához szükségesek. A foganatosított intézkedések eredményeként a társaság a gyógyszeripar megnövekedett mértékű megrendeléseit magas színvonalon teljesíti, likviditási háttere megfelelő.
     A 2019. évi könyvvizsgálat auditálása során feltárt problémák megoldása érdekében a társaság vezetése a legszükségesebb intézkedéseket megtette, és pénzügyi átvilágítást rendelt el, melynek célja a társaság szabályos működésének megteremtése. Az állami felügyelet keretében megtett intézkedésekről a kormánybiztos a társaság vezetését tájékoztatta; a jogszabályi előírásoknak megfelelően ezzel a felügyelet megszűnt.
     Szakmai tevékenységében komoly tapasztalattal bíró, a térségben jelentős foglalkoztató társaság a Kartonpack Nyrt., amelynek stratégiai célja továbbra is a hazai gyógyszeripar megrendeléseinek folyamatos teljesítése.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.