2020. augusztus 3. hétfő

2020. július 24., péntek 13:01

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Új ivókutakkal küzd a hőség ellen a Fővárosi Önkormányzat - Folytatódik a Hűsítő Budapest akció

A Fővárosi Önkormányzatnak fontos, hogy enyhülést nyújtson a klímaváltozás miatt egyre sűrűbben előforduló extrém hőségek idején. A budapestieket a kánikula fokozottan érinti, a rekkenő hőségben az utcák hőkatlanná válnak. A forgalmas terekre helyezett Hűsítő szigetek mellett több tucat ivókút kerül a közterekre a következő hetekben. Az első ilyen ivókutat a Kodály köröndön adta át Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes és Keszler Ferenc a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója.
     Dorosz Dávid elmondta: "A városnak alkalmazkodnia kell, ezért indítottuk a Hűsítő Budapest akciót, amelynek keretében átadjuk a kutakat. Azon dolgozunk, hogy mindenki megfelelő folyadékhoz jusson és a palackos víznél környezetbarátabb megoldást találjon a nagy melegben."
     A talajmenti hőmérséklet akár 40-45 Celsius fok is lehet a belvárosban, ezért a Főváros a négylábú kis barátainkról sem feledkezett meg az új közkutak tervezésekor. Így a kisállattulajdonosok sétáltatás közben is gondoskodhatnak kedvenceik folyadék-utánpótlásáról.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport