OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 4. péntek
Ismertető


2020. július 24., péntek 13:58

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Mélyponton az egyetemre jelentkezők száma - az Orbán-kormány szétverte a felsőoktatást

        A július 20-a utáni időszak minden évben a ponthatárokról, egyetemi felvételikről szól. Idén megdöbbentő adatok kerültek napvilágra a felvételik kapcsán. Ősztől rekord kevesen kezdik meg felsőoktatási tanulmányaikat: 19 éve, 2001-ben nem voltak olyan kevesen, mint most. Az Oktatási Hivatal közlése szerint ősztől 68 112-en kezdhetik el a felsőfokú tanulmányaikat. Ez több mint tízezerrel kevesebb a tavaly felvettek számánál, a tíz évvel ezelőtti, 2010-es adathoz képest pedig egyenesen katasztrófa: akkor ugyanis több mint 97 ezren nyertek felvételt felsőoktatási intézménybe. Ez a majd’ 30 ezer fős mínusz kristálytisztán elárul mindent arról, hogy milyen is ma Magyarországon az aktuális helyzet. Az Orbán-rezsim légkalapáccsal veri szét az országot, egészségügytől a közoktatáson át a felsőoktatáson keresztül minden téren.
     A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: az Orbán-rezsim szégyene, hogy 19 éves mélyponton van a felsőoktatásba felvettek száma. A Fidesz-kormány szétverte a felsőoktatást és erre még büszkék is. Mi, európai magyarok kiállunk a felsőoktatási intézmények mellett, mert igenis fontosnak tartjuk, hogy mindenkinek nyitva álljon a lehetőség arra, hogy egyetemet végezzen, tanuljon, diplomázzon.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.