OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. július 24., péntek 14:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Dobrev Klára: Orbán az Európai Tanács után az Európai Parlamentben is bukásra áll

        Egyik kudarc követi a másikat Orbán Viktor számára. Nem elég, hogy aláírt egy dokumentumot az Európai Tanácsban, amelyet a magyar Országgyűlés kifejezetten megtiltott neki. Nem elég, hogy soha ilyen kevés pénzt nem kapott Magyarország az Európai Unió fejlesztési forrásaiból. Első lépésben az Európai Tanács jogállami feltételekhez kötötte a pénzek kifizetését, az Európai Parlament pedig ennél is messzebb ment tegnapi szavazásával: tovább kívánja szigorítani a jogállami feltételek teljesüléséhez kötött finanszírozást, erre konkrét szabályrendszer kidolgozását sürgeti. Ebben felsorakoztak az Európai Parlament néppárti, baloldali, liberális és zöld frakciói is.
     A helyzet egyértelmű: az Európai Unió minden döntéshozó szervezete szembemegy Orbán diktatorikus, az Unió szétverésére és lopásra épített rendszerével. Megeshet az a szégyen, hogy a demokráciát felszámoló Orbán még azt a jóval kevesebb pénzt sem tudja hazahozni, amelyet nagy nehezen kiszenvedett.
Orbán bukásra áll, és mindent el kell követni, hogy ne rántsa magával egész Magyarországot.

Dobrev Klára
a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.