OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. július 24., péntek 14:51

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Gyurcsányék tandíjat és munkanélküliséget hoztak a fiatalokra - reagálás Arató Gergely (DK) nyilatkozatára

        Gyurcsányék kormányzásuk alatt teljesen bizonytalanná tették a fiatalok jövőjét: tandíjat és munkanélküliséget hoztak a fiatalokra. Az egyetemekre csak pénzért engedték volna a fiatalokat, és egekben volt a fiatalok munkanélkülisége. Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt annyit tudott mondani a fiataloknak, hogy ők a "legnagyobb a tehertétel az országnak, mert itthon akarnak boldogulni ahelyett, hogy külföldre mennének dolgozni".
     A Fidesz-KDNP kormányzása óta a magyar fiatalokat egyre versenyképesebb egyetemek, a munkaerőpiacon értékesebb diplomák, munkalehetőségek és növekvő bérek várják. A felsőoktatási felvételi a koronavírus-járvány közepette és a baloldal gáncsoskodásai ellenére is rendben zajlott le. A mostanihoz hasonlóan magas arányban még soha nem kerültek be felsőoktatási intézményekbe, a jelentkezők közel háromnegyede sikeresen felvételizett. A felvettek több mint 80 százaléka állami finanszírozásban kezdheti meg tanulmányait, és akár kamatmentes diákhitelt is fel tud venni. A kormány segítségével a járványhelyzet alatt már több mint 95 ezren juthatnak diplomához nyelvvizsgamentességgel.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.