2020. augusztus 7. péntek

2020. július 24., péntek 15:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - A kultúrát táplálni kell, nem pedig beszántani! -

Jármi Péter a Debrecen 2030 program kapcsán annak is hangot adott, hogy a Csokonai Nemzeti Színház már zajló felújítása és korszerűsítése körül valami nem stimmel, mert menet közben - jó NER-es szokás szerint - brutálisan megemelkedtek a költségek, a duplájukra nőttek. De hogy miért, arról a városvezetés épp úgy nem árul el konkrétumokat, mint a 10 éve nagy dérrel-dúrral elindított, majd egészen gyorsan leállított Latinovits Színház ügyéről sem. Erről most annyit jelentett be a város alpolgármestere, hogy 3 hét múlva kiírják a tendert a színház befejezésére, mely jelen pillanatban nem több, mint egy üresen álló épület. Az LMP politikusa őszintén reméli, hogy ha a kormány mégis Debrecenbe költözteti a Természettudományi Múzeumot, akkor az nem fog a Latinovits Színház mostoha sorsára jutni.

Ungár Péter arról beszélt, hogy milyen káros következményekkel is jár a kormány döntése, mely szerint a kulturális területen dolgozókat is kivonják a közalkalmazotti státusz alól. Most már tudjuk jól, hogy mire célzott Orbán Viktor, amikor Tusnádfürdőn arról beszélt, hogy a közalkalmazotti státuszt fel kell számolni, mivel az egy kommunista maradvány. Sorra szüntetik meg a tudományos és kulturális életben dolgozók közalkalmazotti pozícióját. A piacra így kikerülő kulturális dolgozóknak sérülnek a jogai, és kevesebb szabadság meg kisebb védettség jut nekik, mint eddig. Ez pedig elfogadhatatlan.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)