OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2020. július 24., péntek 15:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - A kultúrát táplálni kell, nem pedig beszántani! -

    Jármi Péter a Debrecen 2030 program kapcsán annak is hangot adott, hogy a Csokonai Nemzeti Színház már zajló felújítása és korszerűsítése körül valami nem stimmel, mert menet közben - jó NER-es szokás szerint - brutálisan megemelkedtek a költségek, a duplájukra nőttek. De hogy miért, arról a városvezetés épp úgy nem árul el konkrétumokat, mint a 10 éve nagy dérrel-dúrral elindított, majd egészen gyorsan leállított Latinovits Színház ügyéről sem. Erről most annyit jelentett be a város alpolgármestere, hogy 3 hét múlva kiírják a tendert a színház befejezésére, mely jelen pillanatban nem több, mint egy üresen álló épület. Az LMP politikusa őszintén reméli, hogy ha a kormány mégis Debrecenbe költözteti a Természettudományi Múzeumot, akkor az nem fog a Latinovits Színház mostoha sorsára jutni.

Ungár Péter arról beszélt, hogy milyen káros következményekkel is jár a kormány döntése, mely szerint a kulturális területen dolgozókat is kivonják a közalkalmazotti státusz alól. Most már tudjuk jól, hogy mire célzott Orbán Viktor, amikor Tusnádfürdőn arról beszélt, hogy a közalkalmazotti státuszt fel kell számolni, mivel az egy kommunista maradvány. Sorra szüntetik meg a tudományos és kulturális életben dolgozók közalkalmazotti pozícióját. A piacra így kikerülő kulturális dolgozóknak sérülnek a jogai, és kevesebb szabadság meg kisebb védettség jut nekik, mint eddig. Ez pedig elfogadhatatlan.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.