2020. augusztus 3. hétfő

2020. július 24., péntek 15:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - A kultúrát táplálni kell, nem pedig beszántani! -

A munkájukat ugyanis képtelenség a neoliberális-multinacionális értékrend alapján értékelni. A kultúra és terjesztése-támogatása nem a piacra való, hanem fontos közfeladat, ami az állam és a mindenkori kormányok feladata lenne. Ezért a közalkalmazotti státuszuk elvétele és a pozícióik gyengítése helyett pont ellenkezőleg, erősíteni kellene őket, például a jogviszonyaik rendezésével és egy normális, elfogadható mértékű béremeléssel. Mert ahol gyenge lábakon álló, bizonytalan státuszú és könnyen támadható a kultúra, ott az egész ország ilyen.

LMP sajtó

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)