OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 28. hétfő
Ismertető


2020. július 25., szombat 12:42

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 25., szombat (OS) - 58 milliárd forint többletforrás a kutatóintézet-hálózat működésére, fejlesztésére

        Jövőtől beépülő jelleggel 22 milliárd forint többletforrás áll rendelkezésre az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóintézet-hálózatának működésére és fejlesztésére. Ezzel több mint a duplájára növekszik a kutatóhálózat éves költségvetése, amelynek jelentős része kutatói béremelésre fordítható. A kormány egyetértését adta további 36 milliárd forintnyi kutatási intézmény- és infrastruktúrafejlesztés megvalósításához is.
     Magyarország kutatás-fejlesztési teljesítményének erősítésében jelentős szerep hárul a tavaly szeptemberben létrehozott Eötvös Loránd Kutatási Hálózatra (ELKH), amelyhez a hazai tudományos teljesítmény jelentős része köthető.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.