OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 3. hétfő
Ismertető


2020. július 25., szombat 12:55

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 25., szombat (OS) -

        Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pótfelvételi eljárásban biztosít lehetőséget tanulmányaik folytatásához azoknak a diákoknak, akiket nem vettek fel, vagy korábban nem adtak be jelentkezést. Az elmúlt évektől eltérően idén állami ösztöndíjas formában több képzési területen is be lehet jutni az egyetemekre a pótfelvételi eljárás keretében.
     Az érettségizetteknek a felsőoktatásban való továbbtanulás mellett piacképes szakmákat sajátíthatnak el a megerősített szakképzésben. Az Oktatási Hivatal levélben tájékoztatta a felvételt nem nyert jelentkezőket a szakképzés kínálta lehetőségekről.
     A Diákhitel1 esetében a korábban legfeljebb havi 70 ezer forintos igényelhető összeg augusztus közepétől 150 ezer forintra emelkedik. A hallgatók így akár évi 1,5 millió forint szabad felhasználású diákhitelt  vehetnek fel rendkívül kedvező kamatozással. Áprilisban döntött a kormány a Diákhitel Plusz bevezetéséről, az aktív jogviszonyú felsőoktatási hallgatók 2020. május 1-jétől december 31-ig maximum félmillió forint teljesen szabad felhasználású, kamatmentes kölcsönt igényelhetnek.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.