OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 3. hétfő
Ismertető


2020. július 25., szombat 15:58

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 25., szombat (OS) - Csendben gyilkolják a tihanyi tájat

        Tihanyt felfalja a NER, a település arculati és tájképi értékei folyamatosan pusztulnak, a kormányhivatalba integrált zöldhatóság egyelőre hallgat, míg a nemzeti park szerint probléma ugyan, ők azonban nem tehetnek semmit. A tihanyi dúlás az iskolapéldája annak, mit művel az orbáni hatalom a Balatonnal a természeti kincseinket megvédeni hivatott hatóságok csendes asszisztálása mellett.
     Évtizedeken át még a falazáshoz, a tetőfedéshez használt anyagokat is meghatározták – ezért lehetett Tihany az ország egyik legszebb, legegységesebb arculatú települése –, ma viszont már akkor sem mernek szólni, ha a Fidesz-holdudvar ismert és ismeretlen oligarchái kacsalábon forgó, ízléstelen üvegpalotákkal szórják tele a páratlan panorámájú domboldalt. Az Orbán-rezsim újgazdagjainak gyomorforgató tihanyi nyomulása miatt a környezet- és természetvédelmi hatósági jogköröket gyakorló kormányhivatalhoz és az illetékes nemzeti parkhoz fordult a Párbeszéd azzal a kérdéssel: meddig nézik még a pusztítást, és mikor lépnek fel az áldatlan állapotokkal szemben?

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.