OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 3. hétfő
Ismertető


2020. július 25., szombat 15:58

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 25., szombat (OS) - Csendben gyilkolják a tihanyi tájat

        A kapott válaszok – már amelyik szervezet küldött – egyszerre tanulságosak és elkeserítőek. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a Párbeszéd írásbeli kérdéseire válaszolva közölte: a Veszprém Megyei Kormányhivatal a "Tihanyban megvalósuló fejlesztéseket a község különleges adottságaira, védett természeti terület jellegére tekintettel kiemelt figyelemmel kíséri"; egyébként pedig – a kormány álláspontja szerint – rengeteg új, "országos jelentőségű védett természeti terület létesült" az elmúlt években. (Utóbbi egyrészt nem igaz; másrészt mégis hogyan kellene értenünk? Nem baj, hogy Tihanyból a NER luxuslakóparkja lesz, mert cserébe más területeket majd védetté nyilvánítanak?) A Veszprém Megyei Kormányhivatal egyelőre hallgat, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szerint viszont tényleg baj van: az intézmény, ha virágnyelven is, az "engedélytől eltérő kialakult állapotról" ír, de ezt hatáskör híján ők sajnos nem tudják megoldani.
     A környezet és a természet védelmére rendelt Veszprém Megyei Kormányhivatal tehát még "gondolkodik" a válaszon, a kormány szerint nem számít, ha a Balatonból Mészáros Lőrinc és Tiborcz István kerti tava lesz, a nemzeti park pedig széttárt karokkal sajnálkozik.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.