2020. augusztus 3. hétfő

2020. július 27., hétfő 09:01

A Fidelitas közleménye
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - Az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezete, a European Democrat Students (EDS) tanácsülésén újraválasztotta Czirkl Benitát alelnökének.

A Fidelitas jelöltjét és a teljes elnökséget július 25-26-án, online ülés keretében választották meg. A Fidesz ifjúsági társszervezete a tavalyi évben is Czirkl révén képviseltette magát.

Czirkl a most lezárult évben az alapszabály módosításáért felelős alelnök feladatait látta el. Ennek legfontosabb eseménye a berlini Téli Közgyűlés volt, amely középpontjában az EDS alapszabálya állt. Az elmúlt választás óta a Fidelitas a hallgatói szervezetben is következetesen kiállt az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése mellett, amely Magyarország és az EU érdeke is.

Az ülés folyamán a magyar delegáció igazságtalan támadásokkal szemben is helyt kellett álljon. A fidelitasosok a trianoni diktátum 100 éves évfordulója kapcsán tartott megemlékezések miatt kaptak alaptalan kritikákat, de kiálltak a magyar kisebbségek jogai és a történelmi emlékezetünk mellett.

Czirkl megválasztása és a Fidelitas EDS-ben elért eredményei a Néppárt felé is üzenet értékűek. Ismét megmutattuk, hogy az Európai Néppárt családjában Magyarország megkerülhetetlen.
     Kiadó: Fidelitas