OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 3. hétfő
Ismertető


2020. július 27., hétfő 09:01

A Fidelitas közleménye
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - Az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezete, a European Democrat Students (EDS) tanácsülésén újraválasztotta Czirkl Benitát alelnökének.

    A Fidelitas jelöltjét és a teljes elnökséget július 25-26-án, online ülés keretében választották meg. A Fidesz ifjúsági társszervezete a tavalyi évben is Czirkl révén képviseltette magát.

Czirkl a most lezárult évben az alapszabály módosításáért felelős alelnök feladatait látta el. Ennek legfontosabb eseménye a berlini Téli Közgyűlés volt, amely középpontjában az EDS alapszabálya állt. Az elmúlt választás óta a Fidelitas a hallgatói szervezetben is következetesen kiállt az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése mellett, amely Magyarország és az EU érdeke is.

Az ülés folyamán a magyar delegáció igazságtalan támadásokkal szemben is helyt kellett álljon. A fidelitasosok a trianoni diktátum 100 éves évfordulója kapcsán tartott megemlékezések miatt kaptak alaptalan kritikákat, de kiálltak a magyar kisebbségek jogai és a történelmi emlékezetünk mellett.

Czirkl megválasztása és a Fidelitas EDS-ben elért eredményei a Néppárt felé is üzenet értékűek. Ismét megmutattuk, hogy az Európai Néppárt családjában Magyarország megkerülhetetlen.
     Kiadó: Fidelitas

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.