OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. július 27., hétfő 11:18

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - Index-ügy: európai vizsgálatot és válaszmechanizmust szorgalmaz az MSZP

    Az MSZP politikusai leszögezték, hogy az Európai Uniónak végre érdemi válaszokat kell adnia a tagállamokban tapasztalt médiapiaci beavatkozásokra, ezért szorosabb koordinációt javasolnak a kapcsolódó intézmények között. Tóth Bertalan és Ujhelyi István hangsúlyozták, hogy a megfelelő válaszlépésekhez a tagállami médiaviszonyok pontos és részletes feltárására van szükség, ezért szorgalmazzák ennek aktuális elvégzését a firenzei intézménynél, amely - mint írják - hasznos mankó lesz az Orbán-kormány egyéb jogsértő tetteinek uniós jogállami mechanizmusához is.

"A fideszes hatalom erkölcsi és törvényi korlátok nélkül veri szét a független nyilvánosságot Magyarországon: gazdasági és politikai eszközöktől sem riadnak vissza a kritikus hangok elhallgattatása érdekében. A legolvasottabb printlap, a Népszabadság példátlan kivégzése után most a legolvasottabb online portál, az Index.hu került sorra. A független és kritikus újságírókkal való mindenkori szolidaritásunk és a médiapluralizmus iránti megingathatatlan elkötelezettségünk miatt szorgalmazzuk az európai lépéseket az ügyben" – írták levelükben az MSZP politikusai.

MSZP

Bővebb információ: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Ujhelyi István, EP-képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.