OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. július 27., hétfő 13:35

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - Az egészségügy átalakításának első lépése: Kásler megy, önálló minisztérium jön!

    A Népszava információi szerint 10 év kormányzás után az Orbán-kormány időhúzással, látszatkonzultációval, több százmilliós tanulmányok kifizetésével, a valódi problémák szőnyeg alá söprésével, végső soron további forráskivonások igényével készül az egészségügy átalakítására.

Ezek után élünk a gyanúperrel, hogy a Fidesztől megint nem futja majd másra, mint a 2022-es választások előtt egy jól hangzó ígéretcsomagra, miközben az alap és szakellátás színvonala Európa szégyene, a magyarok szembeköpése.

Gyanúnkat sajnos a tények is alátámasztják: Magyarország 2021-es költségvetésében nyoma sincs az orvosok és egészségügyi dolgozók ágazatban tartásához elegendő fizetésemelésnek, a szükséges fejlesztések elmaradása pedig továbbra is ezrével szedi majd az áldozatait.  

Ezeket a tényeket nem homályosítja el az sem, hogy a szakmai érdekképviseleteket megszólította a belügyminiszter (?!), most már csak az a kérdés, hogy a betegekkel mikor és ki kezd valódi párbeszédet.

Apropó belügyminiszter! Az mindenképpen a felelőtlen kormányzás bizonyítéka, hogy Pintér Sándor rendőrminiszternek kell elrendeznie az egészségügy problémáit akkor, amikor a belügyminiszterként is pont elég tennivalója lenne az egyre romló gyilkossági statisztikák és az önkormányzatok pénzügyi ellehetetlenülése miatt.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.