OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 27., hétfő 14:19

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítették a csodalámpás kisfiú kívánságát A 6 éves Bence egyszer tűzoltó szeretne lenni, példaképeinek tartja a lánglovagokat, ezért azt kérte a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványtól, hogy egy kis időt eltölthessen az életmentők között, s ő is egy kicsit közéjük tartozhasson.

    A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói szívesen vállalták, hogy teljesítik a kérést, hiszen tudják, ez a különleges élmény segítheti a születésnapját nemsokára ünneplő kisfiút a teljes gyógyulásában. Bence bejárhatta az egész laktanyát, kipróbálhatta, milyen magasba lehet felmenni az emelőkosárral, megnézhette, hogyan csúsznak le a létrán és indulnak bevetésre a bátor tűzoltók. A nem mindennapi élményt tetézve a kisfiú sok-sok tűzoltós ajándékkal gazdagodott, egy bevetési ruhát és sisakot is felpróbálhatott, néhány órára igazi parancsnok lehetett.

A Pro Voluntarius díjas Csodalámpa Alapítvány az elmúlt 17 év alatt közel 4000 álmot váltott valóra a támogatói és az önkéntesei segítségével. Az országosan tevékenykedő csodacsapat tagjai a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével biztatást és reményt adnak a gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez. A mosolygó arcú gyerekek kívánságteljesítéseiről készült fényképes beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu oldalon.


     Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.