OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 3. hétfő
Ismertető


2020. július 27., hétfő 15:43

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - Orbán Viktor ígérete - Reagálás a Fidesz közleményére

    Valótlanság, miszerint a Párbeszéd kiszolgáltatná Magyarország gazdaságát a külföldi profitérdekeknek, feladná a gazdasági szuverenitást. Míg a hazai kis- és középvállalkozások védelme válságkezelő javaslatunkban kiemelt helyet foglal el, addig a Fidesz külföldi multiknak és hazai oligarcháknak juttatott hatalmas kedvezményeket a magyar vállalkozások rovására a járvány alatt – legutóbb például a katás adózókba rúgott bele a kormány.
Valótlanság, miszerint a Párbeszéd megszorítana. Mi javasoltuk a különböző támogatások (így a családi pótlék vagy az öregségi nyugdíj) megemelését/kiterjesztését, a hiteltörlesztési moratórium bevezetését, a közmunkások bérének megnövelését. Mi nem megszorítanánk, csak Mészáros Lőrincékkel fizettetnénk szolidaritási adót.
A Fidesznek azt javasoljuk, hogy valótlanságokon alapuló közlemények kiadása helyett Orbán Viktor inkább jöjjön vissza rokonai balatoni luxusvillájából, és ne a liberálisokat vegye a hátára, hanem a magyar munkavállalók gondjait a vállára.  
Kocsis-Cake Olivio
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.