OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 3. hétfő
Ismertető


2020. július 28., kedd 15:24

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 28., kedd (OS) -

    Az ÁSZ egyúttal tudomásul vette a DK intézkedési tervét, amelyet a párt 2017-2018-ra vonatkozó számvevőszéki ellenőrzés megállapításai alapján állított össze. Az intézkedési tervben a DK elnöke által meghatározott feladatok alkalmasak a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására, illetve jövőbeli elkerülésére.

Mindezek alapján az ÁSZ visszavonta a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztésére vonatkozó intézkedését, a DK nem veszít pénzt, hozzájuthat a költségvetési támogatásához. Erről az ÁSZ tájékoztatta a párt elnökét és az intézkedést foganatosító Magyar Államkincstárat.

Az ÁSZ felhívja a figyelmet, hogy a 2019-re vonatkozó értékelése arra irányult, hogy a DK-nál adottak-e a törvényes gazdálkodás alapvető keretei. Az ÁSZ a törvényi előírásnak megfelelően kétévente ellenőrzi a pártok gazdálkodásának törvényességét, így a következő 2019-2020-ra vonatkozó ellenőrzésnél értékeli majd, hogy a DK valóban a törvényi előírásoknak megfelelően gazdálkodik a közpénzekkel, illetve az egyéb támogatásokkal.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.