OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. július 29., szerda 12:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 29., szerda (OS) - Miközben a kormány nyaral, újabb csúcsot döntött a munkanélküliség

    Amíg Orbán Viktor szalmakalapban bazsalyog a családi luxusnyaralóból, addig utcára tett emberek tömegeinek csak alamizsna jut a kormány jóvoltából.

Mai hír, hogy újabb 25 ezer magyar veszítette el az állását, de a Fidesz a füle botját sem mozdítja a több százezres munkanélküliségre.

Ezerszer elmondtuk, a szakszervezetek is kérték, a szakértők alátámasztották, hogy szégyen gyalázat az a munkanélküli ellátás, amit az Orbán-kormány ajánl az állásukat vesztett honfitársainak.

Ráadásul most kiderül, hogy akik márciusban állásukat vesztették, és a közeli napokban, hetekben lejár az ellátási jogosultsága, esélyük sincs munkát találni hiszen a munkanélküli számláló a kormány elbaltázott válságkezelésének a következtében ezerrel pörög.

Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást!

Olyan álláskeresési támogatásra van szükség, amely esélyt teremt mindazoknak, akik tudnak és akarnak dolgozni, és gondoskodik azokról, akik átmenetileg elvesztették a munkájukat.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.