2020. augusztus 15. szombat

2020. július 30., csütörtök 14:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 30., csütörtök (OS) - Ami jár Mészárosnak, az járjon a postásoknak is! - reagálás a kormány kampányinfójára

Amikor a postásoknak kellene fizetésemelést adni, akkor a kormány az Európai Unióra fogja saját tehetetlenségét mondván, hogy veszteséges cégnél a béremelés tiltott állami finanszírozás lenne. Érdekes ugyanakkor, hogy amikor Mészáros Lőrincet kell megmenteni a veszteséges Mátrai Erőműtől a kormány bátran, minden etikai és jogi normát átlépve nyúl az adófizetők zsebébe.

De nemcsak a postásokra, hanem a kirúgott tömegekre is nagy ívben tesz a kormány akkor, amikor csúcsokat dönt a munkanélküliség hazánkban. Ezerszer elmondtuk, a szakszervezetek is kérték, a szakértők alátámasztották, hogy szégyen, gyalázat és az unióban példátlan az a munkanélküli ellátásnak nevezett kolduspénz, amit az Orbán-kormány ajánl az állásukat vesztett honfitársainak.

Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

Ma a Balaton fideszes gyarmatosítására sem tudott érdemben reagálni a kormány, bár a hallgatás, a sunnyogás mindennél beszédesebb volt. Pedig jó úton indultak el akkor, amikor a Hajógyári-szigettel kapcsolatban kijelentették, hogy semmilyen beruházást nem engedélyeznek. Ezt várjuk el a kormánytól a Balaton-part fideszes gyarmatosításával kapcsolatban is.

Kiadó: MSZP Országos Központ