OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 15. szombat
Ismertető


2020. július 30., csütörtök 14:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 30., csütörtök (OS) - Ami jár Mészárosnak, az járjon a postásoknak is! - reagálás a kormány kampányinfójára

    Amikor a postásoknak kellene fizetésemelést adni, akkor a kormány az Európai Unióra fogja saját tehetetlenségét mondván, hogy veszteséges cégnél a béremelés tiltott állami finanszírozás lenne. Érdekes ugyanakkor, hogy amikor Mészáros Lőrincet kell megmenteni a veszteséges Mátrai Erőműtől a kormány bátran, minden etikai és jogi normát átlépve nyúl az adófizetők zsebébe.

De nemcsak a postásokra, hanem a kirúgott tömegekre is nagy ívben tesz a kormány akkor, amikor csúcsokat dönt a munkanélküliség hazánkban. Ezerszer elmondtuk, a szakszervezetek is kérték, a szakértők alátámasztották, hogy szégyen, gyalázat és az unióban példátlan az a munkanélküli ellátásnak nevezett kolduspénz, amit az Orbán-kormány ajánl az állásukat vesztett honfitársainak.

Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

Ma a Balaton fideszes gyarmatosítására sem tudott érdemben reagálni a kormány, bár a hallgatás, a sunnyogás mindennél beszédesebb volt. Pedig jó úton indultak el akkor, amikor a Hajógyári-szigettel kapcsolatban kijelentették, hogy semmilyen beruházást nem engedélyeznek. Ezt várjuk el a kormánytól a Balaton-part fideszes gyarmatosításával kapcsolatban is.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.