2020. augusztus 15. szombat

2020. július 31., péntek 08:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 31., péntek (OS) - Megvédtük az Óbudai-szigetet

A Demokratikus Koalíció támogatásával is megvalósuló civil élőlánc tüntetés elérte a célját és a kormány meghátrált a szándékától: nem épít új Manhattant a Hajógyári-szigetre.

2020. Július 8-án az Óbudai Kutyás Egyesület élőlánccal tiltakozott a kormányzat tervei ellen. A tüntetésen a Demokratikus Koalíció számos politikusa, így Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere és Trippon Norbert Újpest alpolgármestere is részt vett.

A rendezvényen dr. Kiss László Óbuda Dk-s polgármestere elmondta: "felmutatjuk az ujjunkat, mert nincs szükség újabb természetpusztító beruházásokra." A Demokratikus Koalíció által is támogatott civil összefogás eredményt hozott, ami egyben üzenet is: közös fellépéssel elérhetőek a céljaink.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció