OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. július 31., péntek 13:21

A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye
    Budapest, 2020. július 31., péntek (OS) - Óbudai Kult.Éj - múzeumi éjszaka a harmadik kerületben. Az óbudai kulturális intézmények összefogtak, hogy egy közös kerületi kulturális estét hozzanak létre. A nyárestén nézhetünk kiállítást vagy csillagokat, bort kóstolhatunk, kézműveskedünk, városi sétán vehetünk részt és az este végén együtt bulizhatunk a szervezőkkel

    A koronavírus sok programot elmosott, de az összefogás és a közös együttgondolkodás új lehetőségeket és eseményeket is szült. A Kiscelli múzeumban az elmaradt események miatt állva maradhatott az év siker kiállítása a csillogós divattörténetet bemutató Ragyogj!, az elmarad Múzeumok Éjszakája helyett pedig megszervezték az Óbudai Kult.Éj-t. A kerületi kulturális éjszakán, a látogatók ezerforintos belépővel látogathatnak meg tizenhárom intézményt. Köztük a tavaly megnyitott Godot Kulturális intézetet, aminek már a helyszíne is lenyűgöző ipari telep. Ennek ellenpontja Budapest legrégebbi látogatható Barokk épülete a Kiscelli kastély, ahol közösségi borokat kóstolhatnak a látogatók, de lesz koncert és kriptatúra is. Aquincumi romokat, Goldberger textilmúzeumot, és az Óbudai főtéren a volt Zichy kastély környékén sűrűsödő harmadik kerületi kulturális élet terei is a helyszínek között, Vasarely, Óbudai, Kassák múzeumokkal és az Esernyőssel. A kiállítóterekhez két kicsit kívülálló, de nagyon különleges tér is csatlakozik, a Poláris Csillagvizsgálóban az eget kémlelhetjük, a nemrég megnyílt Mókusban pedig filmekkel és bulival zárhatjuk az estét.
     Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.