OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 2. szerda
Ismertető


2020. július 31., péntek 14:14

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. július 31., péntek (OS) - Koronavírus: magabiztosabbak a szakorvosok a második hullám előtt. Magabiztosabban néznek a neurológusok a koronavírus-járvány esetleges újabb hulláma elé, legalábbis ami az idehaza mintegy 8-10 ezer embert érintő gyógyíthatatlan idegrendszeri kór, a sclerosis multiplex kezelését illeti.

    Az SM betegeknél az immunrendszer nem megfelelő működése okoz az agyban és a gerincvelőben károsodást, a koronavírus-járvány kezdetén a szakorvosok számára világszerte dilemmát okozott, hogy az immunrendszer működését befolyásoló SM terápiák közül melyeket folytassák és melyeket halasszák. Amint az a Multiplex Magazin legfrissebb lapszámában olvasható, ahogyan gyűltek a nemzetközi tapasztalatok, úgy kristályosodott ki, hogy az SM-ben alkalmazott gyógyszerek többségénél a terápia változatlan folytatása a kisebb kockázat.

Az SM betegséget rendszerint fiatalkorban, a húszas-harmincas életévekben diagnosztizálják, a betegek kilátásai jelentős részben azon múlnak, hogy az agynak és a gerincvelőnek mely részei, milyen mértékben és milyen gyorsan károsodnak. Vannak, akik akár évtizedeken át jó életminőségben együtt tudnak élni a betegséggel, másokat gyors leépülés fenyeget.

További részletek:
https://www.msmba.hu/multiplex-magazin-magabiztosabbak-a-szakorvosok-a-masodik-hullam-elott


     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.