OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. július 31., péntek 14:27

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2020. július 31., péntek (OS) - Miniszterelnöki interjú és a valóság

    A Matolcsy vezette MNB kedden megjelent tanulmányában leírták, hogy mind az egészségügy, mind az oktatás terén Magyarország még a visegrádi országokhoz képest is gyengén teljesít. Mindezt figyelemreméltónak is tekinthetjük, hiszen Orbán Viktor legfőbb gazdaságpolitikai tanácsadójának véleményét hallhatjuk.  

A miniszterelnök azonban a péntek reggeli rádióinterjújában a magyar egészségügyet a világ egyik legjobb rendszerének nevezte, amely valóban számos harmadik világbeli országéhoz képest jobban működik, azonban az Európai Unió átlagos szintjét meg sem közelíti.

Orbán szóba hozta a munkanélküliséget is, ugyanakkor alapvető kérdésekről nem beszélt a téma kapcsán. A héten derült ki ugyanis, hogy a munkanélküliség újra a csúcsra került, az utóbbi néhány hétben további 25 ezer munkavállaló veszítette el az állását.

Az MSZP és a szakszervezetek, valamint a közgazdászok is rávilágítottak arra, hogy a munkanélküli ellátás jelenlegi rendszerét változtassák meg, mert az tarthatatlan.

Ráadásul, akik márciusban állásukat vesztették, azoknak a közeli napokban, hetekben lejár az ellátási jogosultsága, esélye sincs munkát találni.

Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.