OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. augusztus 1., szombat 09:06

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 1., szombat (OS) - Úton a változásért! Idén nyáron is útnak indul a páda-játrá, a Krisna-hívők éves gyalogos zarándoklata, amely ebben az évben Székesfehérvárt követően a Velencei-tó és a Balaton környéki városokat látogatja végig.

    A zarándokok énekléssel, tánccal kísérik útjukat, sőt az utolsó napokra egy ökrösfogat is csatlakozik a menethez. A különleges indiai hangszereket, dallamokat, csodás keleti öltözékeket mindenhol nagy érdeklődéssel csodálják.

A páda-játrá tradíciója eredetileg Indiából származik, az ott élők elsősorban vallási célzattal vettek részt a zarándoklatokon, de nem egyszer prominens politikusok vagy tanítók is vállalták az utazást, hogy szorosabb kapcsolatba kerüljenek a társadalom különböző csoportjaival.

A magyar zarándokcsapat elsősorban Krisna-hívő lelkészekből, szerzetes tanulókból és önkéntesekből áll.
A Krisna-hívők 3 évtizede munkálkodnak azon, hogy a magyar lakosságot közelebb hozzák a természetközelibb és boldogabb életvitelhez. Gyaloglásukkal most arra kívánják ráirányítani a figyelmet, hogy ebben a bizonytalansággal teli időszakban minden eddiginél nagyobb szükség van a lelki tudatosság fejlesztésére. Ehhez azonban változtatni kell a modern fogyasztói társadalom által belénk nevelt, az élvezetek hajszolására épülő, önző életmódunkon. A hívők úgy gondolják, ha csökkentjük a tárgyi szükségleteinket, és egyidejűleg mélyítjük a kapcsolatunkat embertársainkkal, a lelkünkkel és Istennel, az nemcsak az egyén, hanem az egész társadalom hasznára válik.

krisna.hu
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.