OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. augusztus 2., vasárnap 09:01

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 2., vasárnap (OS) - Nem áll ki a kormány a Hagia Sophia mellett

    Most már papírom van róla, amit eddig is tudtunk: a magyar kormánynak esze ágában sincs fellépni a keresztényellenes provokációval szemben, és nem támogatják az ezt elítélő határozati javaslatomat se.
Ez világosan kiderül Menczer Tamás külügyi államtitkár leveléből, amelyet írásbeli kérdésemre válaszul tegnap kaptam kézhez. (parlament.hu/irom41/11355/11355-0001.pdf) Az egymondatos magyarázkodást érdemes szó szerint idézni, és ezzel megőrizni az utókornak: "A magyar kormány figyelemmel kíséri a Hagia Sophia ügyét és szorgalmazzuk, hogy a megosztottság helyett egy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen, amely egyszerre erősíti a kereszténység értékeinek védelmét és az Európai Unió Törökországgal fennálló stratégiai partnerségét."
Lefordítom magyarra: nem csinálunk semmit.
Ez egyébként egybecseng az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár legutóbbi nyilatkozatával (https://bit.ly/2EDDtHp), amely szerint "az ügy praktikus jelentősége csekély", továbbá "a magyar-török diplomáciai kapcsolatok nem egymás sértegetéséről szólnak, hiszen az ellentétes lenne Magyarország érdekével, hanem a tiszteletteljes párbeszéd kapcsolatán."
     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.