OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. augusztus 2., vasárnap 10:51

A Magyar Munkáspárt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 2., vasárnap (OS) -

    David Cornstein Úrnak,
az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetének

Tisztelt Nagykövet Úr!

Ön mintegy négy hónap elteltével érkezett vissza állomáshelyére, Budapestre. Rögtön több interjút adott a magyar médiának.  Ön nagy nyilvánosság előtt minősítette Magyarország kormányát, praktikus tanácsokkal látta el a magyar népet arról, hogy hogyan éljünk. Július 31-i nyilatkozatában pedig azt is elmagyarázta nekünk, hogy kit tekintsünk barátunknak.

Nagykövet Úr! Ön megszólalási lehetőséget kapott a magyarországi médiától. Olyan mértékű lehetőséget, amelyet Magyarország washingtoni nagykövete sohasem kapna meg. Ön ezt a lehetőséget arra használta, hogy nyíltan beavatkozzon Magyarország belügyeibe. Ha Magyarország washingtoni nagykövete ugyanezt tenné az Önök országában, nagyon gyorsan útilaput kötnének a talpára.

Magyar emberként visszautasítom az Ön beavatkozását a magyar ügyekbe. Magyar emberként sért, ha külföldiek, idegenek akarnak nekünk diktálni. Ezt nem fogadnám el egyetlen külföldi ország diplomatájától sem, így Öntől sem. Ön nagykövet egy független és függetlenségére büszke országban és nem helytartó egy banánköztársaságban.

Ön a magyar médiát arra használta, hogy egy harmadik országgal, a Kínai Népköztársasággal kapcsolatos véleményét elmondja és a magyar politikai életet, sőt a magyar közvéleményt a Kínai Népköztársaság ellen hangolja.
     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.