OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. augusztus 2., vasárnap 10:52

A Magyar Munkáspárt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 2., vasárnap (OS) -

    Az Egyesült Államokat nyilván zavarja, hogy a Magyarország kormánya nem csatlakozott a Kínai Kommunista Párt elleni uszításhoz, és a Kínai Népköztársaság politikájával kapcsolatos kritikai észrevételei nem lépnek túl az Európai Unió állásfoglalásain.
Magyarország a NATO tagja és az Egyesült Államok szövetségese. Önök ezt a szövetséget úgy értelmezik, hogy úgy kellene táncolnunk, ahogyan Önök fütyülnek. És a magyar népi bölcsességeknél maradva, nem kapunk rétest estére, ha nem lépünk Önökkel egyszerre. Nagyjából ez derül ki az Ön nyilatkozataiból.
Ez, tisztelt Nagykövet Úr, nem a barátság, nem a kölcsönös előnyökre épülő kapcsolat kifejezése, hanem az Egyesült Államok nagyhatalmi arroganciájának megnyilvánulása.

Nem kívánom a Kínai Népköztársaság álláspontját védeni. Nem az én dolgom. De egyet biztosan kijelenthetek: a Kínai Népköztársaság és a Kínai Kommunista Párt vezetői és magyarországi képviselői soha nem kívánták, hogy Magyarország a kínai sajátosságú szocializmus útjára lépjen. Soha nem követelték, hogy lépjünk ki a NATO-ból, de még azt sem, hogy ne engedjünk amerikai beruházásokat Magyarországra. Soha nem kérték, hogy a magyar kormány a kínai álláspontot támogassa az amerikai állásponttal szemben. Tudomásul vették és tudomásul veszik, hogy szuverén és büszke ország vagyunk, és a kölcsönös előnyök alapján kívánják a kapcsolatokat fejleszteni.
     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.