OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. augusztus 2., vasárnap 14:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 2., vasárnap (OS) - A DK értesülései szerint kétezer embert küldenek el a győri Audi-gyárból - Titokban zajlanak a tömeges leépítések a magyar iparban

    A DK értesülései szerint a győri Audi-gyárból legalább kétezer embert küldenek el ezekben a napokban és hetekben úgy, hogy nem hosszabbítják meg a szerződéseiket. Ezek az elbocsátások így a hivatalos adatokban ugyan nem számítanak leépítésnek, de az tény, hogy csak ott kétezer munkahellyel kevesebb lesz. A szakszervezetek szerint ráadásul a győri nem egyedi eset, az egész országban hasonló módszerekkel, titokban zajlanak a többezres leépítések az iparban.

A Demokratikus Koalíció szerint itt az ideje, hogy a kormány befejezze a hazudozást, a hamisan csengő sikerjelentések gyártását, és szembenézzen a válsággal! Ma azért zajlanak az egész országban nagyszabású leépítések, mert a kormány mindeddig elmulasztotta az érdemi válságkezelést. Ezt már nem lehet a vírus számlájára írni, ez már az Orbán-kormány felelőssége. Borítékolható volt, hogy valós válságkezelés híján tömegesen fognak megszűnni a munkahelyek. A DK éppen ezért azt követeli, hogy a kormány hosszabbítsa meg az augusztus végéig tartó munkahelyvédelmi bértámogatást és jelentősen szélesítse ki a támogatottak körét, valamint a támogatás mértékét is! Ha az Orbán-kormány ezt nem teszi meg, akkor egy hónap múlva nem jobban, hanem a mostaninál is rosszabbul fog állni a magyar ipar és a magyar gazdaság.

Arató Gergely

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.