OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. augusztus 4., kedd 15:50

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 4., kedd (OS) - Ünnepi könyvbemutató: Nyelvünk és kultúránk 50 fiatal szemszögéből.

    Hogyan gondolkodik a jövő értelmisége a magyar önazonosságról, nyelvi, kulturális értékeinkről?  Félszáz magyar fiatal – legyen orvos, tanár, természettudós, művész, újságíró határon innen és túlról – ad választ a Nyelvünk és kultúránk 50 fiatal szemszögéből című beszélgetőkönyv hasábjain. Zenés műsor és pódiumbeszélgetés keretében mutatja be a több mint 200 oldalas kiadványt a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (Anyanyelvi Konferencia), alapításának 50. évfordulója alkalmából. A kötet szerkesztői: Blankó Miklós főtitkár és Cservenka Judit alelnök. Az esemény védnöke Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke. Kiemelt támogató a Rákóczi Szövetség. A kötet a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható. A könyvbemutató sajtónyilvános. Lehetőséget biztosítunk a szerkesztőkkel és a kötetben szereplő fiatalokkal esetleges helyszíni interjúk, riportok készítésére, ennek igényét kérjük, az iroda@e-nyelv.hu e-mail-címen egyeztessék.

     Kiadó: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.