OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. augusztus 4., kedd 20:34

A Melletted a helyem Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 4., kedd (OS) - Nem a koronavírus, hanem az anyák kizárása rontja a babák esélyét az egészséges életre! A koronavírus nehéz helyzetet teremtett a koraszülött osztályokon: a látogatási korlátozások itt is érvényesek, szakmai ajánlások ellenére sem tesznek kivételt a legkisebbek túlélési esélyeinek javítására.

    Világszerte, az újszülötteket ellátó kórházi osztályok korlátozzák a szülők bejutását az újszülött osztályokra, szeparálják az újszülötteket melyben sajnos Magyarország sem kivétel. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Neonatológiai Tagozatának ajánlása ellenére a 28 magyar koraszülött intenzív osztály egymásnak ellentmondó és különböző mértékű korlátozásokat léptettek életbe: egyes osztályokon napi egyszer 10 percet tartózkodhatnak gyermekük mellett a szülők, míg más osztályokon az anyák pár órás jelenléte vagy akár 24 órás jelenléte is megengedett és mint a gyermek elsődleges gondozója részt vehetnek gyermekeik ápolásában, gondozásában. A korlátozás ideje alatt egyes osztályokra még az édesanya sem léphetett be, illetve az édesapák számára szinte az egész országban bezárultak a PIC és kórház ajtók.

"Nem kétséges, hogy a betegek és a személyzet biztonságának mindig első helyen kell állnia, de a koraszülöttek egészséges életkezdetéhez szükség van a folyamatos szülői jelenlétre, még a világjárvány idején is" -hangsúlyozta Dr. Nádor Csaba neonatológus, a Melletted a helyem Egyesület elnöke.

     Kiadó: Melletted a helyem Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.