OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. augusztus 5., szerda 15:49

A Humusz Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 5., szerda (OS) - A 2018-as évben az Európai Unió egy olyan átfogó jogszabálycsomagot hozott létre, amelyben a háztartási hulladékok újrafeldolgozása és csökkentése került a fókuszba. 2020 júliusáig minden tagállamnak be kell építenie a nemzeti jogrendszerébe az uniós jogszabályokat, amelyek a hulladék-keretirányelveknek megfelelően ösztönzik majd a hulladékhierarchia megfelelő alkalmazását.

    Az Európai Környezetvédelmi Iroda (EEB) összeállított egy, az EU-ban már megvalósult jó gyakorlatokat számba vevő dokumentumot, amely a Humusz Szövetség honlapján már magyarul is elérhető.

A tagállamok sokféleképpen törekednek arra, hogy tegyenek a környezetvédelemért, a hulladékmegelőzésért és a megfelelő hulladékgazdálkodásért: a fejlett újrafeldolgozási technológiákra irányuló kutatás és innováció támogatása is kezd terjedni, valamint az oktatásra, nevelésre és szemléletformálásra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az EU több országában.

A hulladékmegelőzésre irányuló hatékony intézkedésekkel karöltve a széles körű szemléletformálás és ismeretterjesztést elengedhetetlennek tartjuk. A Humusz Szövetség 25 éve azért dolgozik, hogy a fenntartható életvitel és keretrendszer elérhetővé váljon Magyarországon. Kérjük a sajtó szereplőit, hogy a szakanyag megosztásával járuljanak hozzá a fenntartható jövő megteremtéséhez.

A jó gyakorlatokat ismertető magyar nyelvű kiadvány a Humusz Szövetség honlapján érhető el: https://humusz.hu/sites/default/files/hungarian_notimetowaste_annex_iva_v.pdf

     Kiadó: Humusz Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.