OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2020. augusztus 5., szerda 17:08

A Magyar Pékszövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 5., szerda (OS) - A Magyar Pékszövetség IX. Kenyérversenyének első helyezett kenyereit és gyártóit mutatták be tegnap a Parlamentben. Az idei év legjobb búzakenyerének, 2020. Szent István napi kenyerének a Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyerét választotta az ötfős szakmai zsűri. Az ítészek a kétfordulós verseny keretében az Év Innovatív kenyerét is kiválasztották, mely a Hel Pékség Kft. Rozmaringos burgonyás kenyere lett.

    A Magyar Pékszövetség idén kilencedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét, amire bármely magyar sütőipari vállalkozás nevezhetett függetlenül attól, tagja-e a Szövetségnek. A koronavírus járvány okozta nehézségek közt is félszáz kenyeret neveztek a pékek, ami jól mutatja elkötelezettségüket, jövőbe vetett hitüket, bizalmukat és nem utolsó sorban szakmaiságukat, hogy a kiszámíthatatlan időszakban is energiát fektettek termékfejlesztésre.
Sokáig bizonytalan volt, hogy meg tudja-e rendezni idei versenyét a Pékszövetség, de végül a veszélyhelyzet feloldásával erre lehetőség nyílt. Köszönet illeti a pékeket, hogy viszonylag rövid jelentkezési határidő ellenére is kiváló minőségű, igényes termékekkel neveztek.
A kétfordulós verseny döntőjében 15 kenyeret bírált a szakmai zsűri, hetet a Szent István napi és nyolcat az Innovatív kategóriában.
A verseny hagyományos kategóriája, az államalapítás ünnepére készülő Szent István napi kenyér.
     Kiadó: Magyar Pékszövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.