OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. augusztus 6., csütörtök 11:07

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 6., csütörtök (OS) - ÚJ ÉPÜLETBE KÖLTÖZIK A KISKŐRÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG   A "Tűzoltólaktanyák kialakítása – Kiskőrös tűzoltóság" elnevezésű KEHOP-1.6.0-15-2016-00015 azonosítószámú projekt 919 millió 847 ezer 409 forint vissza nem térítendő uniós támogatásból valósul meg. A katasztrófavédelem hatékonyságát növelő zöldmezős beruházás keretében egy, a kor szakmai elvárásainak megfelelő, korszerű és gazdaságosan fenntartható ingatlan épül Kiskőrösön, amelyik amellett, hogy erősíti a térség mentő tűzvédelmét, a városképbe is jól illeszkedik.

    A létesítmény egy új, több mint ezer négyzetméteres tűzoltólaktanyát és egy raktárépületet foglal magában. A parancsnoki épületszárnyban irodákat, 24 órás szolgálatra alkalmas hírközpontot és szolgálati helyiségeket, valamint raktározást, tárolást szolgáló helyiségeket alakítottak ki. A laktanyában összesen 39 tűzoltó lát el készenlétet, az ő munkájukat támogató kiszolgáló helyiségek mellett három szerállás és egy járműmosórészleg épült. A szertárban minden, a tűzoltók speciális felszereléseinek kezeléséhez, tárolásához, karbantartásához szükséges berendezés a rendelkezésre áll, ennek köszönhetően az egységek rövidebb idő alatt érkezhetnek például Akasztóra, Csengődre és Soltszentimrére.

 A rendezvény ideje: 2020. augusztus 7. 11.00
Helyszíne: Kiskőrös, Dózsa György út, 85.

További információ: Kovács Andrea tű. főhadnagy, szóvivő, Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság  
     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.