OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. augusztus 15., szombat 16:09

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 15., szombat (OS) - Közel 20 éve indult hazánkban a devizahitelezés! A Hiteles Mozgalom rendezvénysorozattal törekszik tisztázni a még homályos foltokat, valamint rá kívánunk világítani a bankok és az állami szervezetek megtévesztéseire, felelősségére is.

        Ismert, hogy több tízezer család ment tönkre, több mint egymillió szerződést újra számoltak, több mint hatvanezer perből néhány ezer még folyamatban van. Több alapfogalom és összefüggés azonban továbbra sem ismert.
     A fontos kérdéseket a rendezvényeinken meghívott szakértőkkel három csoportosításban vitatjuk majd meg.

A BANKOK PÉNZTEREMTÉSE ÉS A DEVIZAHITEL
     A forintgyengülése miatt az adósok egyre többet fizettek. Hová került ez a pénz? Mi volt a bankok érdeke szerződéskötéskor?

SZÁSZ KÁROLY LEVELE A KÚRIÁNAK
     2013 januárjában válaszolt a PSZÁF elnöke a Kúria kérdéseire. Azóta eltelt közel hét év, ismerjük a devizaárfolyamok változását, jogegységi határozatok, uniós bírósági döntések és devizahiteles törvények születtek. Miben hazudott a PSZÁF elnöke? Mit hallgatott el? Milyen következményei voltak a levelének?

KOCKÁZAT VAGY TULAJDONSÁG?
     20 év alatt már a második gazdasági válságot éljük meg napjainkban. A devizaárfolyamok emelkedése látható volt-e előre a szerződéskötések idején? Az hogy a havi törlesztő részlet emelkedik, az kockázat bekövetkeztének tekinthető vagy a devizahitel alapvető tulajdonsága?

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.