OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. augusztus 24., hétfő 11:10

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 24., hétfő (OS) - Már 6500 dolgozó hagyta ott az egészségügyet, de Orbán szerint minden rendben van

    Orbán Viktor szerint Magyarországnak jó oka van arra, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lelkiállapotban várja a vírus második hullámát, mint ahogy tette márciusban. A miniszterelnök kijelentését azonban erősen megkérdőjelezi az a tény, hogy a kormány politikája miatt tavaly május óta már 6500 alkalmazott hagyta ott az egészségügyet.

Újabb lesújtó adat, de sajnos nem meglepő, hiszen a Fidesz már a koronavírus megjelenése előtt is mostohán bánt az ágazat dolgozóival. A járvány ideje alatt azonban még rosszabb lett a sorsuk, mivel a kormány kiszolgáltatta az egészségügyi dolgozókat azzal, hogy védőfelszerelések nélkül küldte őket a vírus elleni harcba, majd a megélhetésüket is veszélybe sodorta. Döntő többségüknek ugyanis megszűnt átmenetileg a másod- és harmadállása, amiből a fizetésüket egészítették ki, ugyanakkor a kormány nem volt hajlandó megemelni az érintettek bérét.

A járvány ideje alatt a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott amiatt, mert a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak, ami csak növelte az ellátási nehézségeket. Közülük pedig rengetegen vissza sem akarnak már térni a gyógyításhoz, mert elegük van az egészségügyben uralkodó káoszból.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.