OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. augusztus 25., kedd 09:44

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 25., kedd (OS) - A luxusjachtokon nyaraló fideszes politikusok kivéreztetik a szociális üdültetést

        A Fidesz kivérezteti a szociális üdültetést, amivel rengeteg embert megfoszt a megfizethető árú nyaralás utolsó lehetőségétől is, miközben több százmilliárd forintot osztogat szállodafejlesztésre a saját haverjainak. A nyugdíjasok és a fogyatékkal élők már csak kívülről nézhetik, hogyan szépülnek a hotelek, mert a luxusjachtokon álomnyaralásukat töltő urizáló fideszes politikusok megüzenték nekik, hogy ők oda már nem mehetnek többet.
     A kormány politikai értékrendjébe a szociális védőháló nem fér bele. Éppen ezért megnehezíti mind a támogatásra szorulók, mind a segíteni akarók sorsát.
     Az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól, a kormány azonban továbbra sem hajlandó megbecsülni a munkájukat. Lassan már senki sem akarja ezt a hivatást választani a megalázóan alacsony bérek miatt. A KSH szerint nettó 130 ezer forint az átlagkereset az ágazatban, a Fidesz pedig ennek tudatában is képes őket kizárni az egyszeri 500 ezer forintos pluszjuttatásból, ami a járvány ideje alatt végzett áldozatos munkájuk elismeréseként megilletné őket is.
     A Fidesz hátat fordít mindenkinek, akinek a szociális ágazathoz van köze, legyen szó az idősekről, a fogyatékkal élőkről vagy a segítséget nyújtó dolgozókról, éppen ezért van szükség kormány- és korszakváltásra!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.