2024. április 16. kedd

2020. augusztus 28., péntek 16:03

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 28., péntek (OS) -

Ezzel kapcsolatban Domokos László a szegedi rendezvényen felidézte: az Állami Számvevőszék 2012-ben felmérést indított, melynek célja volt, hogy a tudományos kooperáció révén átfogó képet adjon a felsőoktatás különböző tudományterületén tanulmányokat végző magyar fiatalok pénzügyi műveltségéről és vállalkozói készségéről. Cél volt továbbá, egy olyan módszer kialakítása is, amellyel a későbbiekben ellenőrizhetővé válik a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programok eredményessége.
     Az ÁSZ elnöke bejelentette: 2020-ban az ÁSZ megismétli a felmérést, így lehetőség nyílik arra, hogy megismerjük a felsőoktatásban tanulók tudásának, attitűdjének, viselkedésének aktuális jellemzőit, különös tekintettel a megváltozott társadalmi, gazdasági, technikai környezetre, és az utóbbi időben a középiskolások számára bevezetett képzési programok hatására.
     A kutatásban az ÁSZ együttműködik a Corvinus Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, a Szent István Egyetemmel és a Budapesti Metropolitan Egyetemmel. Ehhez a körhöz csatlakozik a szegedi székhelyű Gál Ferenc Egyetem. Az eseményen erről írt alá szándéknyilatkozatot Domokos László elnök és Kozma Gábor rektor, illetve a fenntartó  Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök.

Horváth Bálint, szóvivő, ÁSZ

Kiadó: Állami Számvevőszék