OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. augusztus 28., péntek 16:03

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 28., péntek (OS) -

        Ezzel kapcsolatban Domokos László a szegedi rendezvényen felidézte: az Állami Számvevőszék 2012-ben felmérést indított, melynek célja volt, hogy a tudományos kooperáció révén átfogó képet adjon a felsőoktatás különböző tudományterületén tanulmányokat végző magyar fiatalok pénzügyi műveltségéről és vállalkozói készségéről. Cél volt továbbá, egy olyan módszer kialakítása is, amellyel a későbbiekben ellenőrizhetővé válik a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programok eredményessége.
     Az ÁSZ elnöke bejelentette: 2020-ban az ÁSZ megismétli a felmérést, így lehetőség nyílik arra, hogy megismerjük a felsőoktatásban tanulók tudásának, attitűdjének, viselkedésének aktuális jellemzőit, különös tekintettel a megváltozott társadalmi, gazdasági, technikai környezetre, és az utóbbi időben a középiskolások számára bevezetett képzési programok hatására.
     A kutatásban az ÁSZ együttműködik a Corvinus Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, a Szent István Egyetemmel és a Budapesti Metropolitan Egyetemmel. Ehhez a körhöz csatlakozik a szegedi székhelyű Gál Ferenc Egyetem. Az eseményen erről írt alá szándéknyilatkozatot Domokos László elnök és Kozma Gábor rektor, illetve a fenntartó  Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök.

Horváth Bálint, szóvivő, ÁSZ

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.