OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. augusztus 31., hétfő 15:56

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 31., hétfő (OS) - A Polgárőrség kiemelt figyelmet fordít a biztonságos iskolakezdésre

    Országszerte több ezer iskolában kezdődik meg szeptember elsején a tanítás. Az Országos Polgárőr Szövetség a 2020/2021-es tanévben is kiemelt figyelmet fordít a biztonságos iskolakezdésre, ezért országszerte kétezer egyesület több ezer polgárőre áll készen arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan biztosítsák a diákok balesetmentes iskolába jutását.
Ennek érdekében az iskolák közelében továbbra is minden reggel polgárőrök segítik a gyalogos átkelőhelyeknél a zavartalan és biztonságos közlekedést. A polgárőrök megerősített szolgálatot látnak el az iskolák környékén. A napi szolgálatellátás részét képezi az iskolákhoz közeli utcák és közterületek, valamint az iskolásokat szállító autóbuszok, illetve megállóhelyek és a csellengő fiatalok ellenőrzése mind önállóan, mind a társszervekkel – rendőrség és közterületfelügyelet – közösen. Az OPSZ bűnmegelőzési programjának része, hogy a Polgárőrség jelzést ad a szolgálat során tapasztalt jogsértésekről és gyanús eseményekről, állandó kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel és az iskolaőrökkel.

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.