OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. szeptember 4., péntek 13:23

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 4., péntek (OS) -

    A Kamaraerdei Úti Idősek Otthona egyik munkavállalójának pozitív PCR-tesztje után a kontaktkutatás két ellátott esetében mutatott ki koronavírus-fertőzést. Mindkét tünetmentes lakót kórházba szállították, a kontaktokat a teszteredmények megérkezéséig az előírások szerint izolálták.

Az intézmény egyik munkavállalója augusztus végén dolgozott utoljára az idősotthonban, utolsó munkanapját követően telefonon jelentette be, hogy nem érzi jól magát, ezért a vezetőápoló otthonmaradásra és otthonában végzett tesztelésre utasította. Mivel a PCR-teszt koronavírus-fertőzést mutatott ki, az intézmény azonnal kontaktkutatást végzett, 30 lakó és 3 dolgozó azonnali szűrését rendelték el. Két, egy szobában lakó ellátott esetében lett pozitív a teszt, őket kórházba szállították, eddig tüneteket nem mutattak. Az intézményvezető a járványügyi hatósággal egyeztetve a kontaktszemélyeken túl az érintett részleg összes lakójának és dolgozójának szűrését elrendelte.

A Kamaraerdei úti intézményben, miként az összes fővárosi fenntartású idősotthonban, a főpolgármester júniusi utasításának megfelelően biztosított az izoláció, a fertőtlenítés, a védekezéshez szükséges eszközök rendelkezésre állnak. A fővárosi fenntartású idősotthonokban érvényben van a látogatási tilalom, a Fővárosi Önkormányzat a saját intézményeiben a járvány második hullámára készülve több ezer tesztet tartalékolt, eddig 24 ezer, a közeljövőben pedig újabb 12 ezer tesztet végzünk el.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.