OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 29. kedd
Ismertető


2020. szeptember 10., csütörtök 15:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 10., csütörtök (OS) - Mi olvastunk a sorok között: nem az Országgyűlés, hanem Kövér László szobája kap 136 millió forintos luxusszőnyeget

    Ma reggel jelent meg a hír, hogy az Országgyűlés Hivatala nettó 136 millió forintért, azaz több mint 170 millió forintért vesz kézi szövésű szőnyeget az Országház Nándorfehérvári termébe és az ahhoz tartozó termekbe. A valóság, ami e sorok között megbújik, hogy a miniszterelnök Várba költözése után a Nándorfehérvári terem a hozzá tartozó termekkel maga a házelnök, Kövér László szobája lett, így a luxusszőnyegek nem az Országház fényét emelik, hanem csak és kizárólag Kövér László luxusigényeit elégítik ki.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy miközben Magyarországon tombol a válság, százezrek veszítették el a munkájukat és milliók élnek hétről-hétre egyre nehezebben, Kövér László közel kétszáz millió forintot költ a parlamenti szobája szőnyegére. Ez a féktelen, cinikus és méregdrága urizálás csak az Európától távoli elnyomó rendszerekre és banándiktatúrákra jellemző, ahol mindegy, mi van az országgal, a hatalmasoknak az arany is értéktelen, ha nincs gyémántokkal díszítve. A DK szerint Kövér László magyarázattal tartozik az országnak: miért volt fontosabb az ő személyes luxusa, mint a válságkezelés és a magyar családok, dolgozók, nyugdíjasok sorsa? Meddig kell még eltűrnünk a képmutató jacht-keresztények arcpirító rongyrázását?

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.