OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 10., csütörtök 16:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 10., csütörtök (OS) - A kormány nem készítette fel az iskolákat a biztonságos tanévkezdésre, ezért iskolabezárás jöhet

    A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormány hibás intézkedései vezethetnek tömeges iskolabezárásokhoz. Nem elég, hogy a kormány nem készített életszerű és minden intézményben betartható járványügyi protokollt, nem elég, hogy nem biztosított az iskoláknak elegendő maszkot és kézfertőtlenítőt, nem gondoskodik arról sem, hogy a megbetegedett tanárok és diákok, valamint az ő kontaktjaik minél hamarabb koronavírus-teszthez jussanak. Ha pedig nincs tesztelés, akkor 14 napos karantén van, ami ha egyszerre több tanárt is érint, ellehetetleníti az iskolák működését.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány alkalmatlansága tömeges iskolabezáráshoz vezethet! Ez elfogadhatatlan mind a tanároknak, mind a diákoknak, mind a szülőknek. Fel lehetett volna készülni a hagyományos tanévkezdésre, itt volt az egész nyár, a kormány mégis képtelen volt rá. A DK magyarázatot vár a kormánytól: miért okoznak tömeges iskolabezárást, miért voltak képtelenek megszervezni a biztonságos iskolakezdést, és mikor kérnek bocsánatot a tanároktól, a diákoktól, és a szülőktől? A DK szerint, ha bekövetkezik, akkor nem maradhat következmények nélkül az iskolabezárás!

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.