OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 29. kedd
Ismertető


2020. szeptember 11., péntek 07:32

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Teljes táppénz járjon a munkából kieső pedagógusoknak! -

    Az LMP követeli, hogy koronavírus fertőzés és kötelező karantén esetén 100 százalékos táppénzben részesüljenek a pedagógusok és az oktatást-nevelést segítő munkatársak, ha a megbetegedés az oktatási intézményben történt.

Hiába kaptak az intézmények fenntartói kétfajta protokollt, az állam nem hozott a járvány óvodai, iskolai terjedésének megakadályozására valódi megelőző intézkedéseket. Egy átlag magyar szülő nem teheti meg, hogy havonta két hetet fizetés nélkül tölt el a gyermekével, és egy felelős, a többség érdekeit néző kormány nem teheti meg, hogy a gödörben hagyja őket.

Jelenleg nincs kontaktkutatás az oktatási intézményekben. Általában elintézik annyival, hogy az adott osztály vagy a tanári kar karanténba kerül. Nagy baj továbbá, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)  nem siet a teszt küldésekor és a járványügyi intézkedésekkel sem.

A kormány semmi problémát nem lát az ezer sebből vérző intézkedési tervben, pedig, ha nem változtatunk a jelenlegi helyzeten, akkor néhány héten belül arra ébredünk, hogy a gazdaság újra leállt az otthon maradó szülők miatt, az oktatás pedig a karanténba vonult tanárok és diákok miatt.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.