2020. szeptember 29. kedd

2020. szeptember 11., péntek 07:32

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Teljes táppénz járjon a munkából kieső pedagógusoknak! -

Az LMP követeli, hogy koronavírus fertőzés és kötelező karantén esetén 100 százalékos táppénzben részesüljenek a pedagógusok és az oktatást-nevelést segítő munkatársak, ha a megbetegedés az oktatási intézményben történt.

Hiába kaptak az intézmények fenntartói kétfajta protokollt, az állam nem hozott a járvány óvodai, iskolai terjedésének megakadályozására valódi megelőző intézkedéseket. Egy átlag magyar szülő nem teheti meg, hogy havonta két hetet fizetés nélkül tölt el a gyermekével, és egy felelős, a többség érdekeit néző kormány nem teheti meg, hogy a gödörben hagyja őket.

Jelenleg nincs kontaktkutatás az oktatási intézményekben. Általában elintézik annyival, hogy az adott osztály vagy a tanári kar karanténba kerül. Nagy baj továbbá, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)  nem siet a teszt küldésekor és a járványügyi intézkedésekkel sem.

A kormány semmi problémát nem lát az ezer sebből vérző intézkedési tervben, pedig, ha nem változtatunk a jelenlegi helyzeten, akkor néhány héten belül arra ébredünk, hogy a gazdaság újra leállt az otthon maradó szülők miatt, az oktatás pedig a karanténba vonult tanárok és diákok miatt.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)