OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2020. szeptember 11., péntek 11:57

A Moravcsik Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Nagyszabású lakossági felmérést kezdeményezett a Moravcsik Alapítvány, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája és partnerszervezeteik, hogy megismerjék az emberek véleményét és gondolatait a pszichiátriai betegségekről, illetve arról, hogy mit gondolunk és mit érzünk a pszichiátriai betegséggel élőkkel kapcsolatban.

    Mindenki véleménye fontos!
Hogyan változna a véleményünk és a magatartásunk, ha közvetlenül kapcsolatba kerülnénk egy pszichiátriai betegséggel élő személlyel, például a szomszéd lakásba költözne, vagy az új munkatársunkról derülne ki, hogy van egy pszichiátriai betegsége is?
Az év végéig elérhető kérdőív kitöltése során jelezhetjük félelmeinket, aggodalmainkat, vagy éppen a pozitív tapasztalatainkat a mentális betegséggel élőkkel kapcsolatban.
Fontos, hogy sokan töltsék ki a kérdőívet, hiszen ez hozzájárul ahhoz, hogy az összegyűlt adatok elemzését követően a szakemberek kidolgozzanak egy nemzeti szintű, hatékony AntiStigma programot, amely a pszichiátriai betegséggel élőkkel szemben megnyilvánuló előítéletek csökkentésére nyújt lehetőséget.
A kutatók mindenkit arra kérnek, hogy töltse ki ezt a nyilvános, névtelen, online kérdőívet, amely megtalálható a VIKOTE (Magyar Viselkedés-, Kognitív és Sématerápiás Egyesület) honlapján:
http://vikote.hu/mentalis-betegsegekkel-szembeni-attitud-vizsgalat/


     Kiadó: Moravcsik Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.