OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 29. kedd
Ismertető


2020. szeptember 11., péntek 12:12

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Azonnal kezdjék el a tömeges és ingyenes tesztelést a szociális intézményekben!

    Vidéki és fővárosi, állami, önkormányzati és magánkézben lévő idősotthonok példája bizonyítja, hogy a jelenlegi helyzetben az egyetlen felelős döntés a rendszeres tesztelések elrendelése. A fővárosi vezetés ezt meglépte, azonban azt még mindig nem tudjuk, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos intézkedett-e valamennyi idősotthoni dolgozó és bentlakó teszteléséről mielőtt elrendelte az intézményelhagyási tilalmat a szociális intézményekben. Ha nem így tette, akkor most ismét csak rázárta az ajtót a vírusra, amivel rengeteg embert veszélyeztet.

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.